"…...Verzachten, verstillen en in verbinding met jezelf….... "


Yin staat voor Your Inner Nature

Het is een meditatieve vorm van yoga, die erop gericht is om je lichaam ruimte te geven in de breedste zin van het woord. Tijdens de Yin ligt de focus op het soepel maken van bindweefsel. Dit in tegenstelling tot de vele andere yogavormen waar de nadruk met name ligt op het sterker maken van spierweefsel. Bindweefsel; ook wel fascia genoemd is een netwerk aan weefsel dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Zie het als lijm die alle onderdelen van je lichaam bij elkaar houdt.

DE STILLE PURE KRACHT VAN YIN

Het bijzondere van Yin is dat houdingen op een passieve, maar wel intensieve manier worden ingenomen en je langdurig (3-8 minuten) in dezelfde houding verblijft. Het effect hiervan is dat je het bindweefsel stimuleert. Door het op rek brengen van bindweefsel wordt de stof Hyaluronzuur aangemaakt. Hyaluronzuur zijn ketens van moleculen die zich overal in het bindweefsel bevinden. Het heeft als specifieke eigenschap om water aan te trekken en aan zich te binden. Dit zorgt ervoor dat weefsel soepel wordt gehouden.

Wanneer het bindweefsel soepel is en het water vrij kan stromen voelen we ons fit en ervaren we weinig klachten. Stress, vervelende gebeurtenissen en/of trauma’s die je meemaakt slaan zich vaak naar binnen. Ze nestelen zich in het water van jouw lichaam. Het water gaat zich anders gedragen waardoor de energiestroom wordt belemmerd en er allerlei klachten kunnen ontstaan.

De voordelen van YIN op een rijtje

  • Verhoogd het zelf herstellend vermogen
  • Geeft een diepe ontspanning in zowel lichaam als geest
  • Vitaliseren van het bindweefsel en stimuleren van de energiestroom in ons meridianenstelsel
  • Het laat voelen dat er een weten is wat verder gaat dan denken
  • Zorgt ervoor dat jij weer meer in verbinding komt met jouw lijf, gevoel, emoties

Yin is een reis; een reis naar jezelf. Een reis om weer die kracht binnen jezelf te gaan voelen, zodat jij weer kunt gaan leven vanuit wie jij in essentie bent.
Jouw mooie, pure & authentieke zelf