jouw lijf, jouw kompas

We leven in een maatschappij waarin we geleerd hebben te denken. Als een wandelend hoofd gaan we door het leven. We maken keuzes op basis van wat de ander kiest, we doen wat bekend is of kiezen vanuit angst en staan nog maar weinig in contact met wie wij echt zijn.
We zijn getraind om ons hoofd te gebruiken, aangeleerde wijsheid waardoor we de verbinding met ons lichaam steeds meer zijn verloren. Signalen die ons lichaam ons geeft wordt veelal aan de kant geschoven en we negeren het alsof het er niet is.

Vaak kent jouw lichaam al lang het antwoord, maar word je afgeleid door allerlei gedachtes en overtuigingen.
Voel maar eens. Wat wil jouw lichaam jou vertellen? Voel eens welke sensaties je waarneemt. Misschien voel je wel pijn in je nek of schouders, een onrustig gevoel in je buik……

Wees eens eerlijk....
Kon jij stil staan bij de lichamelijke sensaties of werd je onbewust toch aangestuurd door jouw hoofd??
Grote kans dat je eerst bent gaan nadenken over wat je voelt, over hoe jij je voelt. We zijn namelijk gewend geraakt om onze gevoelens vanuit ons denken te benoemen.Daarnaast zijn we in de huidige maatschappij ook gewend geraakt om pijntjes en klachten als iets negatiefs te zien. We proberen het zo snel mogelijk weg te nemen. Een pilletje erin en weer door. Pleister erop… en klaar. En daarmee voorbijgaand aan het stuk dat eigenlijk om aandacht vraagt.

Maar stel nou dat jouw lichaam zoveel wijsheid bezit dat het jou exact vertelt wat goed is en wat niet?
Zou het dan zo kunnen zijn dat jouw lijf zegt ‘ho stop’ tot hier en niet verder?
Daar waar je hoofd geen “nee” meer kan zeggen, je lichaam het voor je gaat doen?

Als je dit zo leest.....
Ga dan eens voor jezelf na waar jij in jouw leven misschien nog steeds wel ja zegt, terwijl je lichaam steeds harder om nee roept? Durf jij naar deze signalen te luisteren? Kun je het horen? Durf je het aan te kijken? Wanneer jij (weer) contact maakt met je lijf, met wat je voelt, kun je jouw leven gaan vormgeven op de manier zoals het bij jou past. Jouw innerlijke kompas kan je helpen richting te geven, het kan je helpen belangrijke keuzes te maken, het kan je helpen om te vertrouwen op, te durven, te kiezen voor wat goed is voor jou.

Ik loop graag een stukje met jou mee zodat we samen jouw kompas weer afstemmen zodat jij de
richting mag gaan lopen die bestemd is voor jou.


Liefs Anouk