wie is anouk?

Tja, wie ben ik? Lange tijd kon ik daar geen antwoord op geven. Maar wie kan dat wel? Voordat we de diepte in gaan beantwoord ik deze vraag met het makkelijke antwoord; de feitjes. Mijn naam is Anouk Tepperik (1990) jaar en woon in Groningen. Jaren werkte ik als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis. Tot ik 1,5 jaar geleden het roer omgooide. Dat gezegd hebbende neem ik jullie graag mee in mijn proces. Want om meer achtergrond te kunnen geven over (Y) in verbinding en wie ik ben als persoon, twee dingen die compleet met elkaar zijn verweven, neem ik jullie even mee terug in de tijd.

Overleven & (Y)in verbinding


Jarenlang was ik zoekende naar hoe ik weer in mijn kracht kon gaan staan, of beter gezegd; hoe ik weer kon gaan leven. Verschillende gebeurtenissen zetten mijn leven op z’n kop. Ondanks alles wat er gebeurde, geloofde ik dat ik toch tien ballen tegelijk in de lucht moest blijven houden. Ook bleef mijn perfectionisme onverminderd sterk aanwezig. Mijn lichaam gaf me voldoende signalen dat ik hiernaar mocht luisteren, maar ik wist niet hoe. Ik ontwikkelde een eetstoornis, wat mijn coping werd om te dealen met alle nare gevoelens waar ik op dat moment geen raad mee wist. Ik zat vast in overleven en verloor langzaam de verbinding met mezelf. Na jaren van therapie groeide mijn wanhoop en opmerkingen van experts deden mijn vertrouwen ook geen goed. Ik quote: “Je komt er waarschijnlijk nooit vanaf en moet er maar mee zien te leven…”

Yin & Yang
Tot ik in aanraking kwam met Yin. Wat Yin me deed inzien is dat ik volledig leefde vanuit Yang-energie, een mannelijke energie van streven, actie en prestatie. Maar juist mijn zachte, vrouwelijke Yin energie, die mij rust en verstilling bracht, had ik echt nodig op dat moment. In stilte kon ik eindelijk de opgebouwde laagjes afpellen en kwam ik tot mijn kern, tot mijn essentie. Yin leerde me voelen. Bepaalde blokkades konden niet worden opgelost vanuit mijn hoofd. Juist het doorvoelen van pijn maakte dat de intensiteit ervan kon afnemen. Yin liet me inzien dat in deze fase van mijn proces het tijd was om mijn baan als kinderverpleegkundige los te gaan laten.
Iets wat jarenlang mijn passie was diende mij niet meer. Het was tijd voor een mega sprong in het diepe. In 2022 heb ik bij BiVAG (nu YIN Associaton) de opleiding tot YIN Therpeut afgerond en ben ik met deze sprong een hele andere richting op gegaan. 

Ja, het kan!
Waar ik mijn lichaam jaren als vijand heb beschouwd, ervaarde ik voor het eerst weer contact. Alsof mijn lichaam mij niet langer meer tegenwerkte en er langzaam een verbinding ontstond. Een verbinding met mijn lichaam en daarmee een verbinding met mezelf. Bestaat het dan toch? Ik kan jullie met volle overtuiging zeggen. Ja, het kan!

Your Inner Nature
Yin is inmiddels een onderdeel van mijn leven geworden. Geen levenswijze, maar een levensbeschouwing. Yin dat staat voor Your Inner Nature. En dat gun ik iedereen. Vanuit liefde, kwetsbaarheid, openheid en humor reis ik graag een stukje met je mee op jouw unieke en authentieke levenspad. Samen op reis zodat jij jouw kracht, puurheid en kwetsbaarheid weer mag omarmen. Zodat je mag ont-moeten van al je beperkende overtuigingen en mag gaan ONTMOETEN wie jij diep van binnen bent.